«Смысл» как маргинальная проблема теоретической философии - Рыскельдиева, Л.Т. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Ни анализ, ни герменевтика как самые распространённые сейчас методы теоретических философских исследований не дают исчерпывающего разрешения проблемы смыслообразования. Автор предлагает рассматривать её: 1)в контексте практической философии; 2)в качестве деонтологической по характеру презумпции ("смысл должен быть"), дающей основу понятному философскому тексту. Ні аналіз, ні герменевтика як найпоширеніші зараз методи теоретичних філософських досліджень не дають вичерпного дозволу проблеми смислообразованія. Автор пропонує розглядати її: 1)в контексті практичної філософії; 2)в якості деонтологичеськой по характеру презумпції ("значення повинне бути"), що дає основу зрозумілому філософському тексту. As the most popular theoretic methods, now neither analytic, nor hermeneutic can finally solve the sense-problem. The author offers the context of practice phi-losophy and the status of deontologic presumption as the way of it's solving. The realization of such presumption must be the base of the reasonable philosophic text.