Аналіз розвитку ринку молочної продукції в Запорізькій області - Плотнікова, Т.Л. (Культура народов Причерноморья, 2005)
У статті охарактеризовано основні проблеми ринку молока і молокопродуктів в Запорозькій області. Виявлено низький рівень виробництва та споживання молока в порівнянні із загальнодержавними показниками. Проаналізовано обсяги виробництва молока господарствами державного та приватного секторів. Розраховано рівень товарності молочної продукції. Обгрунтовано перспективи розвитку молочного ринку Запорізької області. В процесі дослідження використано економіко-статистичні, графічні і інші методи. В статье охарактеризовано основные проблемы рынка молока и молокопродуктов в Запорожской области. Выявлено низкий уровень производства и потребления молока в сравнении с общегосударственными показателями. Проанализировано объемы производства молока хозяйствами государственного и частного секторов. Рассчитано уровень товарности молочной продукции. Обосновано перспективы развития молочного рынка Запорожской области. В процессе исследования использовано экономико-статистические, графические и другие методы. The article gives the characteristics of the major problems of dairy produce market in Zaporizhzhia Region. Low level of milk production and milk use has been revealed in comparison with the national index. Diary Produce Volume by the farms both of the state and private sectors has been analysed. The level of dairy produce market ability has been calculated. Development prospects of dairy market in Zaporizhzhia Region have been while studying the following scientific methods have been used: statistical, graphic and other methods of analysis.