Розвиток українсько-британських відносин після 1991 року: досягнення та перспективи - Гогунська, Т.О. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Стаття присвячена комплексному аналізу взаємовідносин між Великою Британією й Україною після 1991 року. Автором висвітлено досягнення в двосторонньому співробітництві та розглянуто причини і сутність проблем, які існують між двома країнами. Особлива увага приділяється можливим перспективам розвитку українсько-британських відносин у зв'язку з новою реальністю в Україні і в світі. Статья посвящена комплексному анализу взаимоотношений между Великобританией и Украиной после 1991 года. Автором показаны достижения в двустороннем сотрудничестве и рассмотрены причины и суть проблем, существующих между двумя странами. Особое внимание уделено возможным перспективам развития украинско-британских отношений в связи с новыми реалиями в Украине и в мире. The article consists of complex analysis of the relations between Great Britain and Ukraine since 1991. The author highlights the achievements of bilateral co-operation and considers the causes and essence of the problems that exist between two countries. Much attention is paid to the envisaging future development of the British-Ukrainian relations in connection with new realities in Ukraine and in the world as well.