Пільгове оподаткування малого бізнесу в Україні: ретроспектива та перспективи - Борейко, В.І. (Вісник економічної науки України, 2011)
В статті досліджено особливості становлення системи оподаткування малого бізнесу в Україні, порівняно соціально-податкове навантаження на підприємства,
що працюють на загальній та спрощеній системі оподаткування, оцінено новий Податковий кодекс на предмет сприяння його діяльності суб’єктів малого підприємництва, розроблено пропозиції для удосконалення
системи оподаткування малих підприємств та фізичних
осіб-підприємців. В статье исследованы особенности становления
системы налогообложения малого бизнеса в Украине,
приведено сравнение социально-налоговой нагрузки на
предприятия, работающие на общей и упрощенной системе налогообложения, оценен новый Налоговый кодекс на предмет содействия его деятельности субъектов
малого предпринимательства, разработаны предложения
для усовершенствования системы налогообложения
малых предприятий и физических лиц — предпринимателей. In the article of feature of becoming of the system of
taxation of small business in Ukraine is investigated, socialtax loading on enterprises which work on the general and
simplified system of taxation comparatively, the new Internal
revenue code for the purpose an assistance to his activity of
small business entities is appraised, suggestions for the
improvement of the system of taxation of small enterprises
and physical persons – businessmen are offered.