Податкова політика радянського уряду в 1921-1922 роках - Бикова, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2010)
Метою даної статті є вивчення дій центральних радянських організацій і Центральної Комісії допомоги голодуючим, які вирішували на початку 1920-х років питання податків. Для цього необхідно визначити роль продовольчого податку, який вводився новою економічною політикою, а також оцінити роль і обсяги додаткових податків на користь голодуючого населення, які встановлювались в 1921-1922 роках.