До біографії польського мандрівника Карла Качковського - Громенко, С.В. (Культура народов Причерноморья, 2010)
Одним із забутих мандрівників, який залишив по собі опис побуту і традицій побачених ним народів та пам’яток історії Криму, і чия кримознавча спадщина, а надто – біографія, довгий час залишалася поза увагою українських дослідників, був поляк Карл Качковський. На сьогоднішній день окремі сторінки щоденника мандрівника видано в Криму, проте комплексної біографії К. Качковського у вітчизняній історіографії немає.