Державне регулювання трансфертного ціноутворення в Україні - Тищук, Т.А. (Економіка промисловості, 2011)
Досліджено проблему прихованого відпливу капіталів з України через використання інструментів трансфертного ціноутворення. Проаналізовано стан вітчизняного податкового законодавства щодо протидії маніпуляціям трансфертними цінами та запропоновано засади державного регулювання трансфертного ціноутворення в Україні. Ключові слова: прихований відплив капіталу, трансфертне ціноутворення, спотворення цін, ухилення від оподаткування. Исследована проблема скрытого оттока капиталов из Украины через использование инструментов трансфертного ценообразования. Проанализировано состояние отечественного налогового законодательства по противодействию манипуляциям трансфертными ценами и предложены основы государственного регулирования трансфертного ценообразования в Украине. Ключевые слова: скрытый отток капитала, трансфертное ценообразование, искажение цен, уклонение от налогообложения. The paper deals with the problem of hidden capital outflow from Ukraine by using the instruments of transfer pricing. The current tax legislation aimed at overcoming manipulations with transfer prices is analysed, and basic principles of government regulation of transfer pricing in Ukraine are offered. Keywords: hidden capital outflow, transfer pricing, price distortion, tax evasion.