Доцільність запровадження індустріальних парків в Україні - Молдован, О.О. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто світовий досвід і механізми створення й управління індустріальними парками. Визначено засади функціонування індустріальних парків в умовах ринкової економіки. Обґрунтовано доцільність запровадження індустріальних парків в Україні та запропоновано перелік інструментів, які дадуть можливості державі стимулювати залучення інвестицій у їх розвиток. Ключові слова: індустріальний парк, спеціальні економічні зони (СЕЗ), інвестиції, спеціальний правовий режим, економічна діяльність, податкові пільги. Рассмотрен мировой опыт, механизмы создания и управления индустриальными парками. Определены принципы функционирования индустриальных парков в условиях рыночной экономики. Обоснована целесообразность введения индустриальных парков в Украине и предложен перечень инструментов, которые дадут возможность государству стимулировать привлечение инвестиций в их развитие. Ключевые слова: индустриальный парк, специальные экономические зоны (СЭЗ), инвестиции, специальный правовой режим экономической деятельности, налоговые льготы. The paper deals with the international experience and mechanisms of creating and managing the industrial parks. The principles of operation of the industrial parks under a market economy are defined. The necessity of introducing the industrial parks in Ukraine is grounded, and a list of the state tools that can encourage investment in their development is offered. Keywords: industrial park, special economic zone (SEZ), investments, special regime of economic activity, tax relief.