Вплив світових господарських тенденцій на економічне зростання у старопромислових регіонах України: ризики та загрози - Снігова, О.Ю. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто особливості розвитку світової економіки в період післякризового відновлення та проаналізовано становище на світових ринках базової продукції старопромислових регіонів України; визначено основні тенденції та дисбаланси на світовому ринку металургійної продукції, що формують ризики ефективного розвитку старопромислових регіонів України; надано пропозиції щодо визначення ризиків ефективного розвитку старопромислових регіонів України, обумовлених впливом світових господарських тенденцій.
Ключові слова: світогосподарська диспропорційність; старопромислові регіони України; ризики та загрози. Рассмотрены особенности развития мировой экономики в период послекризисного обновления и проанализировано состояние мировых рынков базовой продукции старопромышленных регионов Украины; определены основные тенденции и дисбалансы на мировом рынке металлургической продукции, которые формируют риски эффективного развития старопромышленных регионов Украины; даны предложения по определению рисков эффективного развития старопромышленных регионов Украины, обусловленных влиянием мировых хозяйственных тенденций.
Ключевые слова: мировая хозяйственная диспропорциональность; старопромышленные регионы Украины; риски и угрозы. The article describes specific features of the world economy development during a postcrisis period of renovation. The situation on the international markets of basic oldindustrial regions’ products is analyzed. The main tendencies and disbalances on the international market of ferrous metallurgy products which form the risks for efficient oldindustrial regions development are identified. The proposals are given to determine the risks to the efficient development of the oldindustrial regions of Ukraine which are conditioned by the influence of the world economic trends.
Keywords: world economy disproportions, oldindustrial regions of Ukraine, risks and threats.