Регуляторний режим міжбюджетних трансфертів у регіональному розвитку - Солдак, М.О. (Економіка промисловості, 2011)
Досліджено сучасні тенденції впливу регуляторних режимів бюджетних трансфертів на стимулювання регіонального розвитку. Подано оцінку результативності регулюючого впливу інститутів бюджетно-фінансової системи на розвиток регіонів, визначено проблеми реформування фінансових інструментів регіонального розвитку, обґрунтовано принципи, на яких має базуватися стимулюючий регуляторний вплив фінансових інститутів. Ключові слова: регіон, міжбюджетні трансферти, розвиток, регуляторний режим. Исследованы современные тенденции влияния регуляторных режимов бюджетных трансфертов на стимулирование регионального развития. Дана оценка результативности регулирующего влияния институтов бюджетно-финансовой системы на развитие регионов, определены проблемы реформирования финансовых инструментов регионального развития, обоснованы принципы, на которых должно основываться стимулирующее регуляторное влияние финансовых институтов. Ключевые слова: регион, межбюджетные трансферты, развитие, регуляторный режим. The paper considers the influence of modern trends in the regulatory regime of intergovernmental transfers for promoting the regional development. The effectiveness of the regulatory institutions influence of the fiscal system on the development of the regions is estimated, the problems of reforming the financial instruments for the regional development are identified, and the principles on which the stimulating regulatory influence of financial institutions should be built are grounded. Keywords: region, intergovernmental transfers, development, regulatory regime.