Методологічні основи формування регіональної економічної політики - Жовтанецький, В.І.; Заблоцький, Б.Ф. (Економіка промисловості, 2011)
Проаналізовано погляди на сутність регіональної політики в Україні. Обґрунтовано пріоритети формування регіональної економічної політики. Висвітлено особливість регіональної політики зростання обсягів виробництва натурального продукту в умовах ринку. Розкрито залежність розподілу продукту й фінансування регіональних соціальних програм від обсягів створеного регіонального продукту. Ключові слова: регіональна економічна політика, виробництво, натуральний продукт. Проанализированы взгляды на сущность региональной политики в Украине. Обоснованы приоритеты формирования региональной экономической политики. Освещены особенности региональной политики роста объемов производства натурального продукта в условиях рынка. Раскрыта зависимость распределения продукта и финансирование региональных социальных программ от объемов созданного регионального продукта. Ключевые слова: национальная экономика, политика, производство, натуральный продукт. The paper analyses the views on the essence of the regional policy in Ukraine. The priorities in forming the regional economic policy are grounded. The authors focus on the features of the regional policy relative the increase in production of the natural product. The dependence of product distribution and financing of the regional social programs on the volumes of created regional product is shown. Keywords: national economy, policy, production, natural product.