Трансформаційні зміни в харчовій та переробній промисловості країн-учасниць СНД: проблеми та перспективи для України - Чеботарьов, В.А.; Чеботарьов, Є.В. (Економіка промисловості, 2011)
На підставі опрацювання досліджень міжнародних економічних організацій та авторів країн СНД узагальнено тенденції трансформаційних змін у продовольчій сфері країн Середньої Азії, Закавказзя та ЄврАзЕС, визначено їх позитивні та негативні наслідки для України й перспективні організаційно-правові форми господарювання у вітчизняній харчовій та переробній промисловості.
Ключові слова: харчова та переробна промисловість, трансформаційні перетворення, продовольчий комплекс, продовольство, СНД. На основании разработки исследований международных экономических организаций и авторов стран СНГ обобщены тенденции трансформационных изменений в продовольственной сфере стран Средней Азии, Закавказья и
ЕврАзЭС, определены их позитивные и негативные последствия для Украины и перспективные организационно-правовые формы хозяйствования в отечественной пищевой и перерабатывающей промышленности.
Ключевые слова: пищевая и перерабатывающая промышленность, трансформационные изменения, продовольственный комплекс, продовольствие, СНГ. Based on analysis of the investigations made by the international economic organizations and CIS countries, the transformational changes in the food sphere of Middle Asia countries, Caucasian countries and EurAsEC have been generalized, their positive or negative consequences for Ukraine have been identified as well as perspective organizational and legal forms of economic management in the domestic food and processing industry.
Keywords: food and processing industry, transformational changes, food complex, food, CIS.