Моделювання варіантів сценаріїв розвитку подій при формуванні стратегії забезпечення економічної стабільності підприємства - Романишин, М.І.; Шпак, Н.О. (Економіка промисловості, 2011)
Досліджено еволюційний розвиток сценарного планування у виробничо-господарській діяльності. Охарактеризовано основне призначення сценаріїв, вимоги до їх побудови та процес здійснення прогнозування за допомогою штучних нейронних мереж на прикладі машинобудівного підприємства ВАТ "Львівський локомотиво-ремонтний завод".
Ключові слова: сценарій, стратегія, економічна стабільність, прогнозування, нейронні мережі. Исследовано эволюционное развитие сценарного планирования в производственно-хозяйственной деятельности. Охарактеризовано основное предназначение сценариев, требования к их построению и процесс осуществления прогнозирования с помощью искусственных нейронных сетей на примере машиностроительного предприятия ОАО "Львовский локомотиворемонтный завод".
Ключевые слова: сценарий, стратегия, экономическая стабильность, прогнозирование, нейронные сети. The article studies the evolutionary development of scenario planning in the production-economic activity. The main purpose of scenarios is characterized, as well as the requirements to its modeling and forecasting process using the artificial neural networks on the example of the machine-building enterprise OJSC “Lviv Locomotive Repair Plant”.
Keywords: scenario, economic stability, forecasting, neural networks.