Стан корпоративної культури галузі машинобудування - Зеркаль, А.В. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто сучасний стан корпоративної культури галузі машинобудування. Проаналізовано ставлення працівників і керівництва підприємств галузі до корпоративної культури. Розкрито характерні риси корпоративної культури галузі залежно від стадії розвитку підприємств. Ключові слова: корпоративна культура, життєвий цикл, соціальний розвиток, кадрова політика. Рассмотрено современное состояние корпоративной культуры отрасли машиностроение. Проанализировано отношение работников и руководства предприятий отрасли к корпоративной культуре. Раскрыты характерные черты корпоративной культуры отрасли в зависимости от стадии развития предприятий. Ключевые слова: корпоративная культура, жизненный цикл, социальное развитие, кадровая политика. The paper considers the present state of the corporate culture in the machine-building industry. Attitude of personnel and managers of the enterprises towards the corporate culture is analyzed. Patterns of the corporate culture state depending on enterprise’s life-cycle phase were determined. Specific features of the corporate culture in the industry in relation to enterprise’s development stage are described. Keywords: corporate culture, life cycle, social development, personnel policy.