Оптимізація витрат на матеріальні ресурси при допустимому рівні ризику непоставки - Хобта, В.М.; Прохоренко, О.О. (Економіка промисловості, 2011)
Досліджено процес прийняття рішення щодо оптимізації розміру виробничих витрат на матеріальні ресурси. Запропоновано рекомендації щодо формування оптимальної комбінації взаємозамінних ресурсів із врахуванням вартості при допустимому рівні ризиків.
Ключові слова: матеріальні ресурси, витрати, оптимізація, ризик, альтернатива. Исследован процесс принятия решения по оптимизации размера производственных затрат на материальные ресурсы. Предложены рекомендации по формированию оптимальной комбинации взаимозаменяемых ресурсов с учетом стоимости при допустимом уровне рисков.
Ключевые слова: материальные ресурсы, расходы, оптимизация, риск, альтернатива. The authors study the decision-making process connected with optimization of the size of the production costs for material resources. The recommendations are offered to form the optimal combination of interchangeable resources, taking into account the value at acceptable risk levels.
Keywords: material resources, costs, optimization, risk, alternative.