Удосконалення системи оцінки транспортного потенціалу регіону - Козлов, В.С. (Економіка промисловості, 2011)
Наведено показники та коефіцієнти, які дають змогу оцінювати стан транспортного потенціалу регіону. Подано бальну шкалу, що характеризує певний регіон за рівнем розвитку в ньому транспортного потенціалу. Ключові слова: транспортний потенціал, залізничний та автомобільний транспорт, вантажообіг, пересування, середньозважений коефіцієнт. Представлены показатели и коэффициенты, позволяющие оценивать состояние транспортного потенциала региона. Приведена балльная шкала, которая дает возможность охарактеризовать определенный регион по уровню развития в нем транспортного потенциала. Ключевые слова: транспортный потенциал, железнодорожный и автомобильный транспорт, грузооборот, передвижение, средневзвешенный коэффициент. The article presents figures and ratios al-lowing assessment of the region’s transport potential. A point scale is also given, which characterizes a particular region in terms of development of its transport potential. Keywords: transport potential, development, railway and motor transport, goods turnover, movement, average ratio.