Теоретичні засади фінансового планування та прогнозування - Проказа, Т.В. (Економіка промисловості, 2011)
Розглянуто теоретичні засади фінансового планування та прогнозування як складових макроекономічного розвитку соціально-економічних процесів у країні. Детально проаналізовано функції планування та прогнозування. Запропоновано принципи ефективної організації бюджетного планування.
Ключові слова: фінансове планування, прогнозування, соціально-економічні процеси. Рассмотрены теоретические основы финансового планирования и прогнозирования как составляющих макроэкономического развития социально-экономических процессов в стране. Детально проанализированы функции планирования и прогнозирования. Предложены принципы эффективной организации бюджетного планирования.
Ключевые слова: финансовое планирование, прогнозирование, социально-экономические процессы. The paper presents theoretical foundations of financial planning and forecasting as the components of macro-economic development of socio-economic processes in the country. The functions of planning and forecasting are analyzed in details. The principles of effective organization of budget planning are offered.
Keywords: financial planning, forecasting, socio-economic processes.