Оцінка стану охорони та безпеки праці й соціально-економічних наслідків їх незабезпечення у вугільній промисловості України - Залознова, Ю.С.; Брага, І.Г. (Економіка промисловості, 2011)
Обґрунтовано значущість і роль охорони та безпеки праці для вугільної промисловості України. Проаналізовано основні статистичні показники, що характеризують сучасний стан охорони та безпеки праці. Обґрунтовано недоліки державного та регіонального управління щодо формування дієвої системи охорони та безпеки праці й запропоновано шляхи підвищення її ефективності.
Ключові слова: охорона та безпека праці, вугільна промисловість, державне та регіональне управління. Обоснована значимость и роль охраны и безопасности труда для угольной промышленности Украины. Проанализированы основные статистические показатели, характеризующие современное состояние охраны и безопасности труда. Обоснованы недостатки государственного и регионального управления по формированию действенной системы охраны и безопасности труда и предложены пути повышения ее эффективности.
Ключевые слова: охрана и безопасность труда, угольная промышленность, государственное и региональное управление. Importance and role of labour protection and safety for the coal industry of Ukraine is well grounded. Main statistical figures characterizing the present state of the art of labour protection and safety are analyzed. The drawbacks in the state and regional management of the formation of an effective labour protection and safety system are grounded, and proposals are given to raise its efficiency.
Keywords: labour protection and safety, coal industry, state and regional management.