Еліпсис – один із найважливіших шляхів поповнення складу мінімальних фразеологічних одиниць - Грозян, Н.Ф.; Приходна, Н.С. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Стаття присвячена актуальній науковій проблемі, пов'язаній із аналізом спеціального фрагмента фразеологічного корпусу української мови - мінімальним ідіомам. Описуються два види фразеологічного еліпсиса. Статья посвящена актуальной научной проблеме, связанной с анализом специального фрагмента фразеологического корпуса украинского языка - минимальным идиомам. Описываются два вида фразеологического элипсиса. The article is dedicated to the scientific actual problem, connected with the analysis of special fragment in phraseological structure of the Ukrainian language - minimal idioms. Two types of phraseological ellipsis described.