Музично-акварельний кларнетизм Павла Тичини і Миколи Вороного в контексті західноєвропейської літературно-філософської думки - Колкутіна, В. В. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В роботі досліджується синтез музичного та акварельного кларнетизму українських поетів П. Тичини і М. Вороного, розглядається та компаративно доводиться взаємозв'язок циклу М.Вороного "Сонячні хвилини" та П. Тичини "Сонячні кларнети" В роботе исследуется синтез музыкального и акварельного кларнетизма украинских поэтов П. Тычины и Н. Вороного, рассматривается и компаративно доказывается взаимосвязь цикла Н. Вороного "Сонячні хвилини" и П. Тычины "Сонячні кларнети". The synthesis of musical and water-colour clarinetism of the Ukrainian poets, P. Tychina and N. Voronoy are investigated; the cycle's correlation of "The sunny minutes" by N. Voronoy and "The sunny clarnets" by P. Tychina are considered and proved comparatively.