Антропонімія збірки «Неповторність» Ліни Костенко - Мельник, М.Р. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Власні імена стають як виразниками необхідної експресивної тональності, так і художнього задуму. Відбір онімів і включення їх у контекст робить власні імена одним з найважливіших компонентів твору й художнім засобом. Собственные имена становятся как выразителями необходимой экспрессивной тональности, так и художественного замысла. Отбор онимов и включение их в контекст делает собственные имена одним из важнейших компонентов произведения и художественным средством. The frequency of use of anthroponymy decreases slightly due to the increase of influence of toponymy and theonymy as well as astronymy. Careful choice of names and their introduction into proper contexts makes proper names one of the most important components of the text as well as a powerful artistic means.