Выявление проблем развития до создания интеграционных объединений - Ванюшкин, А.С. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В статье изложены типичные проблемы интеграционных объединений, препятствующие дальнейшему сближению стран - участниц, а также предложено использовать определение коэффициента связанности торговых отношений стран для выявления проблем до создания зон свободной торговли или таможенных союзов, при этом для анализа равноправности отношений стран, анализ связанности предложено делать двухсторонним. У статті викладено типові проблеми інтеграційних об'єднань, які заважають подальшому зближенню країн - учасниць, а також запропоновано використовувати визначення коефіцієнту пов'язаності торгових взаємовідносин країн для виявлення проблем до створення зон вільної торгівлі або митних союзів, при цьому для аналізу рівноправності взаємовідносин країн, аналіз пов'язаності запропоновано робити двохстороннім. The typical problems of integration unions, which hinder further binding of relationships among countries - participants are given in the article, also use of coefficient of binding of trade relationships among countries is proposed for determination of considered problems before creation of free trade zones or custom unions, alongside with this, it is proposed to make the analysis of trade binding in bilateral basis in order to make possible analysis of equality of trade relationships.