Словотвірна термінологія в українських граматиках кінця ХІХ – початку ХХ століття - Виниченко, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2004)
У статті оглянуто словотвірну термінологію українських граматик, які видавались на Західній Україні в кінці ХІХ і на початку ХХ ст. Відзначається також, що ця термінологія є закономірним етапом в історії розвитку сучасної української мовознавчої термінології. В статье рассмотрено словообразовательную терминологию украинских грамматик, издававшихся на Западной Украине в конце ХІХ и в начале ХХ веков. Отмечается также, что эта терминология является закономерным этапом в истории развития современной украинской языковедческой терминологии. Word-formative terminology of Ukrainian grammar published in western Ukraine in the end of XIX - beginning of XX centuries is examined in this article. It is mentioned (pointed out) as well that this kind of terminology is a regular stage in the history of development of the modern Ukrainian linguistic terminology.