Жанр антиутопии в английской литературе первой половины ХХ в.: рекомендации по изучению темы в ВУЗе - Дашко, Е.Л. (Культура народов Причерноморья, 2004)
В данной статье рассматриваются вопросы зарождения и развития жанра антиутопии в английской литературе первой половины ХХ в. Изучение специфики антиутопии проходит на материале романов О.Хаксли "О дивный новый мир!", Д.Оруэлла "1984". Анализ произведений позволил выделить основные, характерные для исследуемого жанра, черты. У пропонованій розвідці розглядаються питання зародження та розвитку жанру антиутопії в англійській літературі першої половини ХХ ст. Вивчення специфіки антиутопії відбувається на матеріалі романів О.Хакслі "О дивний новий світе!", Д.Оруелла "1984". Аналіз творів дозволив визначити основні риси, притаманні жанрові, що досліджується. The questions of origination and development of antiutopia genre in English literature of the first half of XX century are considered in given article. Investigation of antiutopia specific features is passing on the novels material of A. Huxley "Brave new world", G. Orwell "1984". The analysis of the works has permitted to select the main, distinctive for investigating, features.