Методика оцінки ефективності проектного фінансування на етапах життєвого циклу інвестиційного проекту - Могилова, А.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2004)
Прогнозна ефективність реалізації інвестиційного проекту, розрахунок якої містить розділ "Фінансовий аналіз та оцінка ефективності інвестування" техніко-економічного обґрунтування інвестиційного проекту, є тим показником, не оцінивши якого жоден потенційний інвестор не вирішить вкласти власні кошти в проект. Проте, будь-якому користувачу результатами впровадження інвестиційного проекту не завадило б оцінити кінцеві показники діяльності підприємства за умов реалізованого проекту. Крім того, користувачу результатами реалізації інвестиційного проекту варто було б винайти шляхи покращення кінцевих результатів реалізації проекту.