Розвиток поглядів про взаємозв'язок війни і миру, про «право народів» у елліністично-римській соціально-філософській думці - Гадеев, А.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Античные мыслители лишь затронули вопрос об общем и вечном мире (в форме мечты, философского идеала идеального и гармонического государства), не находя способов примирения противоборствующих сторон, средств решения внутренних и внешних конфликтов. Античні мислителі лише порушили питання про загальний і вічний мир (у формі мрії, філософського ідеалу ідеальної і гармонічної держави), не знаходячи способів примирення протиборчих сторін, засобів вирішення внутрішніх і зовнішніх конфліктів.