Роль логістичних комплексів у розвитку системи міжнародних транспортних коридорів України - Яремович, П.П. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Одним из важнейших факторов социально-экономического роста Украины, который обеспечит единство экономического пространства страны, совершенствование межрегиональных и международных транспортно-экономических связей, рационализацию размещения производительных сил, повышение эффективности использования природных ресурсов и социально-экономического потенциала регионов страны, развитие предпринимательства и расширение международного сотрудничества, вхождение Украины в мировую экономику как равноправного партнера, могло бы стать развитие системы международных транспортных коридоров в нашей стране. Одним із найважливіших чинників соціально-економічного зростання України, що забезпечить єдність економічного простору країни, вдосконалення міжрегіональних і міжнародних транспортно-економічних зв'язків, раціоналізацію розміщення продуктивних сил, підвищення ефективності використання природних ресурсів і соціально-економічного потенціалу регіонів країни, розвиток підприємництва і розширення міжнародної співпраці, входження України в світову економіку як рівноправного партнера, міг би стати розвиток системи міжнародних транспортних коридорів в нашій країні.