Дослідження просторових відображень геометричним методом - Севостьянов, Є.О. (Вісник НАН України, 2012)
Наукове повідомлення на засіданні Президії НАН України 15 лютого 2012 року. Повідомлення присвячено вивченню властивостей просторових відображень із необмеженою характеристикою квазіконформності, зокрема, так званих відображень із скінченним спотворенням, які активно вивчаються протягом останніх 10–15 років у роботах багатьох відомих математиків. Доведено низку властивостей так званих Q-відображень, які є підвидом відображень зі скінченним спотворенням і включають відображення з обмеженим спотворенням за Решетняком. Так, для Q-відображень доведено теореми про диференційованість майже всюди, належність до класу ACL та аналоги теорем типу Сохоцького — Вейєрштрасса і Ліувілля.