Технологічна платформа «Передові матеріали і технологічні процеси їх отримання» як основа відродження передової ролі України в галузі матеріалознавства - Солонін, Ю.М.; Гороховатська, М.Я.; Білан, І.І.; Смертенко, П.С.; Федорова, Н.Є.; Чернишев, Л.І. (Вісник НАН України, 2012)
Розглянуто механізми та інструменти інноваційного розвитку економіки в європейських країнах. Проаналізовано стан механізмів та інструментів інноваційного розвитку в Україні. Запропоновано створення технологічної платформи «Передові матеріали і технологічні процеси їх отримання» для відродження передової ролі України в області матеріалознавства.