Міжнародний кооперативний альянс та провідні тенденції розвитку кооперативного руху в Східноєвропейському регіоні - Каран, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Актуальність поданої проблеми в сучасний період розвитку української національної економіки, ви-
значається непересічним науково-теоретичним значенням достеменного історичного вивчення діяльності і
розвитку однієї з найбільших світових організацій − Міжнародного кооперативного Альянсу (МКА). Саме
на принципах цієї організації творилась діяльність кооперативних об`єднань Росії та України в період 20–
30 рр. ХХ ст. Слід зазначити, що саме історичний аспект діяльності Альянсу на Українських землях пер-
шої третини ХХ ст. не був предметом спеціального комплексного дослідження, хоча окремі галузі історії
кооперативних та різного роду громадських організацій на Україні вивчалися.