Проблемы обустройства и развития еврейского населения в Крыму в 1920-е гг. - Пащеня, В.Н. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Використання общесісторичних принципів та методів дослідження дозволило проаналізувати хід реалізації переселенської політики предстаників єврейського населення в Кримську АРСР, її проблеми та шляхи рішення в 1920 роки. Использование общеисторических принципов и методов исследования позволило проанализировать ход реализации переселенческой политики представителей еврейского населения в Крымскую АССР, ее проблемы и пути решения в 1920-е гг. Use of general historical principles and methods allowed to analyse realization motion of emigrant policy representatives of jewish population into Crimean ASSR, its promlems and decision ways into 1920 years.