Розвиток фінансового механізму інвестування освітньої сфери - Кузьмін, О.Є.; Ходикіна, І.Ю.; Подольчак, Н.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Фінансово-господарська діяльність навчальних закладів та установ освіти здійснюється відповідно до Законів України "Про освіту", "Про загальну середню освіту", "Про позашкільну освіту", "Про професійно-технічну освіту", "Про вищу освіту", "Про наукову і науково-технічну діяльність" та інших нормативно-правових актів, що регламентують діяльність навчальних закладів у цій сфері.