Використання зрошуваних земель в ринкових умовах - Бабочкіна, Ю.Д. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Розглянуто необхідність відновлення та розвитку зрошувального меліоративного комплексу України. Висвітлюється сучасний стан зрошуваних меліорацій в Запорізькій області. Обґрунтовано найгостріші проблеми агровиробників, які застосовують зрошувані меліорації. Пропонуються основні напрямки їх вирішення на загальнодержавному рівні. Рассмотрена необходимость восстановления и развития оросительного мелиоративного комплекса Украины. Освещается нынешнее состояние оросительных мелиораций в Запорожской области. Обоснованы острейшие проблемы агропроизводителей, использующих оросительные мелиорации. Предлагаются основные направления их решения на общегосударственном уровне. The necessity to reconstruct and develop the irrigation and land-improvement infrastructure of Ukraine is discussed. Present state of the irrigation land-improvement in Zaporojskaja region is covered. Critical problems of agro-producers which use irrigation land-improvement are proved. Basic directions to solve the problems on the State level are proposed.