Фразеологічна мікросистема “Людина” як фрагмент мовної картини світу: ідеографічний аспект - Грозян, Н.Ф.; Прудникова, Т.І. (Культура народов Причерноморья, 2005)
У статті розглядається фразеологічна мікросистема "Людина" як фрагмент мовної картини світу. Пропонується структура ідеографічного поля фразеологічних одиниць "Людина". Висновки базуються на результатах досліджень фразеологічної та психологічної наук. В статье рассматривается фразеологическая микросистема "Человек" как фрагмент языковой картины мира. Предлагается структура идеографического поля фразеологических единиц "Человек". Выводы основываются на результатах исследований фразеологической и психологической наук. The phraseologikal microsystem "Human being" is analysed in the article as a fragment of the language picture of the world. The structure of the ideographic field of phraseologikal unsts "Human being" is given here. The conclusions are based on the achievements of phraseologikal and psychological sciences.