Формування західноєвропейської інтелігенції в епоху Відродження - Год, Б.В. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Автор обговорює одну з найбільш важливих проблем історії Відродження - формування ренесансної інтелігенції. Розглядаються різні аспекти питання. Обґрунтовується зв'язок між гуманізмом і прогресом світської освіти. Автор обсуждает одну из наиболее важных проблем истории Возрождения - формирование ренессансной интеллигенции. Рассматриваются различные аспекты вопроса. Обосновывается связь между гуманизмом и прогрессом светского образования. The author discusses one of the most important problem Renaissance' history - the formation of a Renaissance intelligentsia. Different aspects of the question are considered. A connection between humanism and the progress of secular education acknowledged.