Европейская политика Великобритании в 1980-е годы - Гогунская, Т.А. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Статья посвящена комплексному анализу европейской политики Великобритании в 1980-е годы. Автором показано влияние англо-американских тесных взаимоотношений на позицию Лондона в ЕС. Особое внимание уделено проявлению евроскептицизма во внешней политике кабинетов М.Тэтчер и его последствиям. Стаття присвячена комплексному аналізу європейської політики Великої Британії у 1980-ті роки. Автором висвітлено вплив англо-американських тісних взаємовідносин на позицію Лондона в ЄС. Особлива увага приділяється прояву євроскептицизма в зовнішній політиці кабінетів М.Тетчер та його наслідкам. The article consists of complex analysis of European policy of Great Britain in 1980s. The author highlights the influence of Anglo-American close relations on London's position in EC. Much attention is paid to the development of the euroscepticism in foreign policy of M.Thatcher's governments and its consequences.