Методы применения гиббереллина на винограде - Мананкова, О.П. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Представлены данные о новых методах применения экзогенного гиббереллина на виноградном растении. Даётся теоретическое обоснование новых методов. На основании многолетних производственных испытаний показана высокая эффективность применения на виноградных плантациях порошкообразных препаратов гиббереллина с использованием в качестве наполнителя серы. Предложены новые локальные методы применения гиббереллина в виде гормонального лейкопластыря и водно-спиртовых растворов при нанесении их на гребненожку грозди. Наведено дані про нові методи застосування екзогенного гібереліну на виноградній рослині. Дається теоретичне обгрунтування нових методів. На підставі багаторічних виробничих досліджень, показана висока ефективність застосування на виноградних плантаціях порошкоподібних препаратів гібереліну з використанням сірки як наповнювача. Запропоновано нові локальні методи застосування гібереліну у вигляді гормонального лейкопластиру та водно-спиртових розчинів при нанесенні їх на гребненіжку грона. The data about the new methods of the use of exogenous gibberellins is presented. The theoretical basing of the new methods is given. On the basis of many years of industrial testings the authors showed the high efficiency of the use of the gibberellin powder-like preparations adding sulphur in the vine plantations. The new local methods of gibberellin use in form of hormonal plaster and water-spirit solutions in the area of attachment of the bunch of grapes are offered.