Проблеми соціолінгвістичного аспекту варіювання на фонетичному рівні мови - Норець, Т.М. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Стаття "Проблеми соціолінгвістичного аспекту варіювання на фонетичному рівні мови" присвячена одній з актуальних проблем фонетики - проблемі варіювання реалізацій сегментного рівня мови в залежності від особливостей вимови і різних соціальних характеристик того, хто говорить. В статті аналізуються екстралінгвістичні причини варіювання. Статья "Проблемы социолингвистического аспекта вариативности на фонетическом уровне языка" посвящена одной из актуальных проблем фонетики - проблеме вариативности реализаций сегментного уровня языка в зависимости от особенностей произношения и различных социальных характеристик говорящих. В статье рассматриваются экстралингвистические причины вариативности. The article "The problems of socio-linguistic aspects of variation on fonetic language level" is dedicated to one of the actual problems of the fonetics - to the problem of variation of realization of segmentic language level which depend on diversity of pronounciation and different social characteristics of speakers. The causes of extralinguistic variation are touched upon in the article.