Перспективи застосування трастових механізмів функціонування технопарків України - Тарасова, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В статті визначені позитивні риси та недоліки у функціонуванні вітчизняних технопаркових структур. Обґрунтовано доцільність запровадження трастових механізмів створення та функціонування технопарків. Запропоновано схему організації технопарків як осередків інноваційних процесів на регіональному рівні. Визначені переваги, що можуть отримати академічний сектор та вищі навчальні заклади від участі у заснуванні та функціонування технопаркових структур. В статье определенные позитивные черты и недостатки в функционировании отечественных технопарковых структур. Обоснована целесообразность внедрения трастовых механизмов создания и функционирования технопарков. Предложена схема организации технопарков как ячеек инновационных процессов на региональном уровне. Определенные преимущества, которые могут получить академический сектор и высшие учебные заведения от участия в основании и функционирования технопарковых структур.