Формування стратегії ефективного використання ресурсів в умовах євроінтеграції та світової глобалізації - Ревко, Т.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В статті обґрунтовується доцільність стратегічного управління ресурсозбереженням для вирішення ряду екологічних проблем або їх попередження. Розглянуто види відповідних еколого-економічних стратегій та їх залежність від впливу зовнішнього середовища. В статье обосновывается целесообразность стратегического управления ресурсосбережением для решения ряда экологических проблем или их предупреждения. Рассмотрено виды соответствующих эколого-экономических стратегий и их зависимость от влияния внешней среды. The article substantiates the expediency of the strategic management of resources saving to solve a number of ecological problems or to prevent them. Types of relevant ecological economic strategies and their dependence on the influence of outside environment are considered.