Дуга нестабильности в украинской геополитике - Крет, В.Н. (Культура народов Причерноморья, 2005)
Статья посвящена проблеме формирования геополитического вектора современной Украины. В статье показаны негативные, фактически кризисные явления и процессы в государственном строительстве Украины. Украина - рубежная страна между современным Западом и Востоком. Усиливающееся противостояние Запада и России может привести к расколу украинского общества и государства в целом. Устремленность политиков страны в сторону Запада несет восточнославянским народам огромный вред. Происходит подмена решения жизненноважных экономических проблем политическими акциями, направленными на раскол восточнославянских народов. Украина по воле ее руководителей становится организатором антироссийской политики в современных условиях. Попытки продвинуть идеи "оранжевой революции" при поддержке США на Восток не увенчались успехом, но наносят огромный экономический и иной вред государству и всему украинскому народу. Стаття присвячена проблемі формування геополітичного вектора Сучасної України. В статті показані негативні, фактично кризові явища і процеси в державному будівництві України. Україна - країна рубежу між сучасним Заходом і Сходом. Протистояння Заходу і Росії, що посилюється, може привести до розколу українського суспільства і держави в цілому. Спрямованість політиків країни у бік Заходу несе східно-слов'янським народам величезну шкоду. Відбувається підміна рішення життєважливих економічних проблем політичними акціями, направленими на розкол східнослов'янських народів. України по волі її керівників стає організатором антиросійської політики в сучасних умовах. Спроби просунути ідеї "оранжевої революції" при підтримці США на схід не увінчалися успіхом, але наносять величезний економічний і інша шкода державі та всьому українському народу. The article is devoted to the problem of forming of geopolitical vector of Modern Ukraine. The negative, actually crisis phenomena and processes in state building of Ukraine are shown in the article. Ukraine is a border country between modern the West and the East. Increasing opposition of the West and Russia can result in the dissidence of Ukrainian society and state on the whole. The tendency of politicians of country toward the West carries enormous harm to the east Slavonic people. There is substitution of decision economic problems by the political actions directed on the dissidence of eastslavonic people. Ukraine on will of its leaders becomes the organizer of anti-russian policy in modern terms. Attempts to move forward the ideas of "orange revolution" at support of the USA east were not crowned by success, but inflict enormous economic and other harm to the state to all Ukrainian people.