Феминизм. Его трансформация в гендерный дискурс - Дорофей, Ю.О. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В данной статье рассмотрен философский разрез вызревания, развития и функционирования феминистических тенденций в обществе, в качестве идеи, идеологии, теории, философии. Также в статье показан переход в истории социальной философии от феминизма к гендеру, как разрешения извечного вопроса о половых различиях. У даній статті розглянутий філософський розріз визрівання, розвитку і функціонування феміністичних тенденцій в суспільстві, як ідея, ідеологія, теорія, філософія. Також в статті показаний перехід в історії соціальної філософії від фемінізму до гендеру, як вирішення одвічного питання про статеві відмінності. In this article the philosophical cut of ripening, development and functioning of feminism's tendencies is considered in society, as an idea, ideology, theory, philosophy. Also in the article the transition in history of social philosophy is rotined from feminism to gender, as permissions of eternal question about sexual distinctions.