Катализ обрыва цепей окисления спиртов 4-трет-бутилкаликсаренами - Ковтун, Г.А.; Каменева, Т.М. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2001)
4-Трет-бутилкаликс[n]арены (n = 6, 8) катализируют обрыв цепей окисления н-октилового и бензилового спиртов. Обоснованы механизмы катализа и оценены стехиометрические коэффициенты обрыва цепей окисления при температуре 50−75 °С. 4-Трет-бутилкалікс[n]арени (n = 6, 8) каталізують обрив ланцюгів окиснення н-октилового та бензилового спиртів. Обгрунтовано механізм каталізу і оцінено стехіометричні коефіцієнти обриву ланцюгів окиснення при 50–75 °С. 4-Тret-butylcalix[n]arens (n = 6, 8) catalyze oxidation chains breaking of n-octanol and benzalcohol. The mechanism of catalysis has been substantiated and stoichiometry coefficients of oxidation chains breaking at 50–75 °С have been evaluated.