Основные проблемы защиты коммерческой тайны предприятий - Лыхина, Ю.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В настоящее время в Украине не приняты законодательные акты, регулирующие пределы ответственности и порядок взыскания ущерба за разглашение коммерческой тайны. Поэтому вопросы зашиты законных прав и интересов предприятий и предпринимательства являются одним из основных направлений обеспечения успешной финансово-коммерческой деятельности. На сучасному етапі в Україні не прийнято законодавчих актів, які регулюють відповідальність та порядок відшкодування збитків за розголошення комерційної таємниці. З цього приводу, питання захисту законих прав та інтересів підприємств и підприємництва посідають одне з головных місць у вирішенні питань забезпечення успішної фінансово-комерціної діяльності. In contemporary period in Ukraine have no legislative acts about responsibility and procedure of repayment of indemnify for divulging commercial secrets. So, questions of protection legal interests of enterprises and undertakers have main place in decision questions of successful financial and commercial activity.