Маркетинг сфери розваг в туристично-рекреаційній діяльності - Матюхін, В.О.; Кобзєва, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Сучасний туризм - це найбільш динамічна галузь світової економіки, на долю якої в 2007 році очікується до 7 трлн. дол. обігового капіталу, а в 2010 році - 1 млрд. подорожуючих. Збільшення українських та іноземних клієнтів на туристичні об'єкти України є важливою умовою розвитку вітчизняної галузі туризму. Створення нових робочих місць, підвищення кваліфікації кадрів, отримання прибутків від продажу туристичних послуг здійснює позитивний вплив на економіку країни. Современный туризм - это наиболее динамическая отрасль мировой экономики, на судьбу которой в 2007 году ожидается до 7 трлн. дол. оборотного капитала, а в 2010 году - 1 млрд. путешествующих. Увеличение украинских и иностранных клиентов на туристические объекты Украины является важным условием развития отечественной отрасли туризма. Создание новых рабочих мест, повышения квалификации кадров, получение прибылей от продажи туристических услуг осуществляет позитивное влияние на экономику страны.