Боротьба компартійних органів з єврейським національним рухом у 20-х рр. ХХ ст. - Доценко, В.О. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В статті розглядаються питання пов'язані із знищенням компартійною системою єврейського національного підпілля на Правобережній Україні та проведення репресій щодо єврейських активістів в 20-х рр. ХХ ст. В статье рассматриваются вопросы связанные с уничтожением компартийной системой еврейского национального подполья на Правобережной Украине и проведение репрессий среди еврейских активистов в 20-е гг. ХХ века. The article runs about extermination by Communist Party System of the Jewish National Underground Organization on the Right Bank of Ukraine, as well as carrying repressions against Jewish activists in the 20-th of the 20th century as one of manifistation of antisemitism in Ukraine are under consideration.