Взаимосвязь культуры, ценностей и морали - Семиколенов, В.Н. (Культура народов Причерноморья, 2006)
У статті аналізуються закономірності взаємодії та взаємозв'язку цінностей культури й моралі. Показано, що культура неминуче транслює ціннісно-значеннєвий дискурс, а моральна рефлексія безпосередньо зв'язана з аксіологічною. В статье анализируются закономерности взаимодействия и взаимосвязи ценностей культуры и морали. Показано, что культура неизбежно продуцирует ценностно-смысловой дискурс, а моральная рефлексия непосредственно связана с аксиологической. The article examines patterns of correlation and interaction of values of culture and moral. The author argues that culture necessarily facilitates values-sense discourse; moral reflection, on the other hand, starts axiological discourse.