Місце національної економічної безпеки України відносно південного вектору інтеграції (ГУАМ) - Пекна, Г.Б. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Для визначення проблеми південного вектору інтеграції України з позиції національної економічної безпеки нам необхідно поставити наступні цілі, а саме, розглянути основну мету створення та напрямки діяльності ГУАМ, визначити основні сильні та слабкі сторони співпраці України в південному векторі інтеграції (ГУАМ), виявити фактори, що погрожують національній безпеці країни та зробити висновок відносно найбільш прийнятних шляхів співробітництва України в результаті співпраці в даному інтеграційному об'єднанні. Для определения проблемы южного вектору интеграции Украины из позиции национальной экономической безопасности нам необходимо поставить следующие цели, а именно, рассмотреть основную цель создания и направления деятельности ГУАМ, определить основные сильные и слабые стороны сотрудничества Украины в южном векторе интеграции (ГУАМ), обнаружить факторы, которые угрожают национальной безопасности страны и сделать вывод относительно наиболее приемлемых путей сотрудничества Украины в результате сотрудничества в данном интеграционном объединении.