Досвід становлення ринку землі у країнах Східної Європи - Гарнага, О.М. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Країни Східної Європи майже водночас взяли курс на відновлення приватної власності на землю, становлення нових форм господарювання. У цілому стратегія перетворення земельних відносин орієнтована на ринкову концепцію, на перевірену світовою практикою модель із переважаючим приватним землеволодінням. Страны Восточной Европы почти одновременно взяли курс на возобновление частной собственности на землю, становление новых форм ведения хозяйства. В целом стратегия превращения земельных отношений ориентирована на рыночную концепцию, на проверенную мировой практикой модель с преобладающим частным землевладением.