Науково-методичні основи агро- і мікрокліматичної експертизи територій з метою оптимізації розміщення сільськогосподарських культур - Ляшенко, Г.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Виконується науково-методичне обґрунтування агро- і мікрокліматичної експертизи з метою оптимізації розміщення сільськогосподарських культур. Реалізація підходів, методів і етапів агро- і мікрокліматичної експертизи проектів розміщення посівів здійснена на прикладі кукурудзи, як однієї із найбільш поширених в Україні сільськогосподарських культур. Проводится научно-методическое обоснование агро- и микроклиматической экспертизы проектов размещения сельскохозяйственных культур с целью оптимизации размещения сельскохозяйственных культур. Реализация подходов, методов и этапов агро- и микроклиматической экспертизы осуществлена на примере кукурузы, как одной из наиболее распространенных культур в Украине. Research and methodical foundation of agro- and microclimatic examination for optimization of agricultural produces distribution has been carried out. The realization of approach, methods and stages of agro- and microclimatic examination for projects of crops distribution has been done on the example of corn as one of the most widely-distributed agricultural produces.